Pravila privatnosti

Općom uredbom o zaštiti podataka (eng. General Data Protection Regulation, poznatija pod akronimom GDPR), koja se izravno primjenjuje u Republici Hrvatskoj i svim državama članicama Europske unije od 25. svibnja 2018. godine, moderniziran je regulatorni okvir kako bi išao u korak s brzim razvojem tehnologije i postao učinkovit u današnje digitalno doba, a ujedno i ojačao povjerenje pojedinaca u elektroničke usluge i jedinstveno digitalno tržište. Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka koji je stupio na snagu 25. svibnja 2018. osigurava se provedba Opće uredbe o zaštiti podataka.

1. Obavijest o zaštiti privatnosti na mrežnoj stranici

Dobrodošli na mrežnu stranicu www.neet.hr u vlasništvu CERANEO – Centar za razvoj neprofitnih organizacija, Nazorova 51, 10000 Zagreb. Zaštita Vaših podataka nam je od izrazite važnosti. Ova obavijest o zaštiti privatnosti objašnjava kako prikupljamo, koristimo i štitimo Vaše osobne podatke. Ova se obavijest o zaštiti privatnosti primjenjuje na mrežne stranice projekta UP.01.2.0.04. „A gdje si ti? Reaktivacija i reintegracija neaktivnih mladih u NEET statusu“, udruge CERANEO – Centar za razvoj neprofitnih organizacija, (u daljnjem tekstu: Projekt).

Korištenjem mrežne stranice Projekta smatra se da ste suglasni da se svaka dostavljena informacija arhivira, koristi i objavljuje u skladu s ovom izjavom o zaštiti privatnosti. Prije korištenja mrežne stranice pročitajte Izjavu o zaštiti privatnosti.

2. Informacije koje prikupljamo i način na koji ih koristimo

Ova mrežna stranica može prikupljati osobne podatke koji vas izravno identificiraju ili se mogu koristiti u kombinaciji s drugim podacima kako bi identifikacija bila moguća. Primjeri osobnih podataka koji Vas izravno identificiraju uključuju vaše ime, kontakt podatke, adresu e-pošte i druge povezane podatke. Naše mrežne stranice također mogu prikupljati podatke koji vas ne identificiraju izravno imenom ili kontakt podacima, ali se mogu koristiti u svrhu identifikacije na način da je određeno računalo ili uređaj posjetilo našu mrežnu stranicu.

  • Uporaba mrežnih stranica

Ove podatke koristimo kako bismo upravljali i osigurali naše mrežne stranice i sustave. To može uključivati podatke o Vašoj IP adresi („internetski protokol“), datum i vrijeme sesije mrežne stranice, zemljopisnu lokaciju i vaše kretanje stranicom. Ovo također može uključivati podatke koji vas ne identificiraju izravno, ali su podudarni s vašim uređajem. Moguće je da vaša IP adresa ili kolačići koje mi koristimo sadrži podatke koji se mogu smatrati osobnim podacima.

  • Kolačići

Na web stranici neet.hr koristimo tzv. cookies -“kolačiće” kako bi poboljšali funkcionalnost stranice i optimizirali oglašavanje. Analiziramo i podatke o korištenju pojedinih dijelova portala i prometu na stranicama.

“Kolačići” su tekstovne datoteke koje se pohranjuju na računalu posjetitelja internetske stranice. Oni omogućavaju prepoznavanje korisnika pri ponovnom posjetu stranici. To nam omogućava provođenje gore opisane analize korištenja. “Kolačići” se inače mogu, putem odgovarajućih postavki na browseru, i odbiti ili izbrisati. Navedeni softver prikuplja i pohranjuje i neke tehničke podatke, uključujući IP adresu korisnika. Ni u kom slučaju ne dolazi do identifikacije osoba koje stoje iza podataka koji se koriste za poboljšanje funkcionalnosti, niti do prikupljanja osobnih podataka.

Kakve “kolačiće” koristi web stranica neet.hr?

Privremene (Session cookies) – riječ je o cookies koji će se automatski izbrisati prilikom zatvaranja internetskog preglednika u kojem radite 

Stalne (Persistent cookies) – riječ je o cookies koji će ostati ”zabilježeni” u vašem internetskom pregledniku dok ne isteknu ili ih sami ručno ne izbrišete. Prikupljene informacije su anonimne, a ne uključuju vaše privatne podatke

“Kolačići” treće strane (Third-party cookies)

  1. a) Stranica koristi Google Analytics – servis za mjerenje posjećenosti. Ukoliko želite onemogućiti spremanje kolačića od strane ovog servisa, zabranite ih na slijedećem linku: Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout .
  2. b) Na web stranici neet.hr trenutno ne postoje nikakvi sadržaji kojima biste mogli pristupati isključivo uz registraciju i davanje bilo kakvih osobnih podataka te vas ni u kojem slučaju neet.hr neće tražiti takve podatke.

 

3. Čuvanje korisničkih podataka

Vaši podaci se čuvaju dok traje potreba za njihovim korištenjem u skladu sa svrhom za koju je dana privola. Vaši podaci se čuvaju dok god je to opravdano svrhom prikupljanja ili postoji zakonski rok za čuvanje podataka. U svakome trenutku imate pravo zatražiti brisanje ili izmjenu vaših podataka u bazi.

Prikupljamo i obrađujemo minimalnu količinu Vaših osobnih podataka potrebnih za bilo koju svrhu. Ne čuvamo Vaše osobne podatke duže no što je potrebno. Učinit ćemo sve kako bi se osigurala točnost, sigurnost i integritet podataka.

4. Kako i s kim dijelimo Vaše osobne podatke

Svi se prikupljeni osobni podaci strogo čuvaju i dostupni su samo našim zaposlenicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši zaposlenici, partneri i osobe koje rade na održavanju web stranice odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Sve Vaše podatke koristimo pažljivo imajući u vidu sve potrebne mjere kako bi Vaši osobni podaci bili sigurni i zaštićeni.

5. Koja su Vaša prava?

U svakom trenutku možete:

  • Zatražiti pristup svojim osobnim podacima i zatražiti ažuriranje osobnih podataka. Imate pravo zatražiti ispravljanje ili dopunjavanje osobnih podataka ako Vaši podaci  nisu točni, potpuni i ažurni.  Pristup osobnim podacima može biti ograničen samo u slučajevima propisanim pravom Unije ili nacionalnim zakonodavstvom odnosno kada se takvim ograničenjem poštuje bit temeljnih prava i sloboda drugih;
  • Tražiti da Vam pružimo dodatne informacije o načinu na koji koristimo Vaše podatke;
  • Zatražiti brisanje osobnih podataka. Budući da korisnici mogu zatražiti brisanje samo svojih osobnih podataka, radi zaštite korisnika možemo Vas zatražiti provjeru identiteta prije provođenja zahtjeva. Imate pravo tražiti brisanje osobnih podataka od voditelja obrade ako je ispunjen jedan od sljedećih uvjeta:
  1. Vaši osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhu u koje su prikupljeni ili obrađivani;
  2. Povukli ste privolu na kojoj se obrada temelji i ne postoji druga pravna osnova za obradu;
  3. Uložili ste prigovor na obradu svojih osobnih podataka te voditelj obrade nema jače legitimne razloge za obradu;
  4. Osobni podaci nezakonito su obrađeni;
  5. Osobni podaci moraju se brisati radi poštivanja pravne obveze iz prava Unije ili prava države kojoj podliježe voditelj obrade;
  6. Osobni podaci prikupljeni su u vezi s ponudom usluga informacijskog društva;
  7. u slučajevima gdje se obrada temelji na privoli, povući svoju privolu s učinkom u budućnosti kako bismo prestali s takvom određenom obradom. Povlačenje privole neće utjecati na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije njezina povlačenja;
  • Zatražiti ograničenje obrade Vaših osobnih podataka. Imate pravo ishoditi ograničenje obrade ako: osporavate  njihovu točnost, ako je obrada nezakonita, a protivite se njihovom brisanju, ako se podaci moraju čuvati radi ostvarivanja ili obrane Vaših pravnih zahtjeva, ako ste uložili prigovor na obradu Vaših osobnih podataka.
  • Dati prigovor na svaku obradu koja se temelji na našem legitimnom interesu, osim ako su razlozi za izvršenje takve obrade jači od prava na zaštitu osobnih podataka.

Za brisanje, izmjenu, ograničavanje korištenja osobnih podataka kao i sve ostale upite ili zahtjeve vezane za prava koja proizlaze iz Opće uredbe o zaštiti podataka, kontaktirajte nas na ceraneo@gmail.com.

U slučaju pritužbe na način rukovanja Vašim osobnim podacima, možete nas kontaktirati na ceraneo@gmail.com . Ako niste zadovoljni odgovorom ili vjerujete da obrada Vaših osobnih podataka nije u skladu sa zakonom, možete poslati pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

6. Promjene izjave o privatnosti

Ovu izjavu o zaštiti privatnosti možemo ažurirati s vremena na vrijeme zbog poboljšanja na našoj web stranici zbog promijenjenih pravnih ili službenih zahtjeva, a zadnja inačica bit će dostupna na ovoj stranici. S Vašim ćemo osobnim podacima uvijek postupati u skladu s Izjavom o zaštiti privatnosti koja je na snazi u trenutku prikupljanja podataka.

7. Kontakt informacije

Ukoliko budete imali kakvih pitanja ili nejasnoća, kontaktirajte nas mailom na adresu ceraneo@gmail.com ;

CERANEO – Centar za razvoj neprofitnih organizacija

Telefon: 01/4812 384 099/ 323 9787

Adresa: Nazorova 51, 10000 Zagreb